Jak się dowiedzieć, czy ktoś zablokował Cię na Snapchacie?
Ostatnia aktualizacja 4 grudnia 2024 r przez Jana PawłaNic nie jest bardziej frustrujące niż zastanawianie się, czy zostałeś zablokowany na platformie społecznościowej takiej jak Snapchat. Jesteś zdezorientowany, czy Twój znajomy ze Snapchata właśnie usunął lub dezaktywował swoje konto, czy też nigdy więcej nie chce być z Tobą kojarzony, blokując Cię.
Cóż, jeśli jesteś w takiej sytuacji, że nie wiesz, czy ktoś zablokował Cię na Snapchacie, masz szczęście. W tym artykule omówiliśmy jak sprawdzić czy zostałeś zablokowany na Snapchacie. Więc czytaj dalej i dowiedz się.

Szybkie kroki, aby dowiedzieć się, czy ktoś zablokował Cię na Snapchacie
Krok 1: Znajdź ich na liście znajomych na Snapchacie
Pierwszą rzeczą, którą możesz zrobić, jest sprawdzenie, czy nadal są na liście znajomych. Jeśli Cię zablokowali, powinni zniknąć z listy automatycznie. Wszystko, co musisz zrobić, too do Twojego profilu na Snapchacie i wybierz Moi znajomi. Przewiń w dół i poszukaj tam imienia swojego znajomego, jeśli masz tylko kilku znajomych na Snapchacie.

Jeśli masz setki znajomych, możesz Użyj paska wyszukiwania tam i wpisz ich imię. Jeśli nie ma wyników, mogli Cię zablokować lub usunąć//dezaktywować swoje konto.
Krok 2: Sprawdź konwersację Snapchata z tą osobą
Jeśli ktoś zablokuje Cię na Snapchacie, Twoja historia ostatnich czatów z tą osobą prawdopodobnie zostaną usunięte lub staną się niedostępne. Możesz skorzystać z tej wskazówki, jeśli jesteś pewien, że masz rozmowę z tą osobą w aplikacji. Aby to zrobić:
1. Uruchom aplikację Snapchat i dotknij zakładka Czat (ikona wiadomości) na dole interfejsu.

2. Następnie, przewijać listę konwersacji i poszukaj nazwy Snapchata celu. Jeśli nie możesz już znaleźć ostatniej konwersacji, a jego nazwa zniknęła z zakładki czatu, prawdopodobnie zablokował Cię.
Krok 3: Znajdź je na Snapchacie
Jeśli masz brak niedawnej rozmowy z użytkownikiem docelowym lub nie rozmawiaj z nimi, następnym najlepszym sposobem, aby dowiedzieć się, czy zablokowali Cię na Snapchacie, jest wyszukanie ich nazwy użytkownika. Jeśli Cię nie zablokowali, znalezienie ich za pomocą ich nazwy użytkownika powinno być łatwe, ponieważ natychmiast pojawią się w wynikach wyszukiwania. Jeśli tak się nie stanie, być może zostałeś ograniczony.
Zdarzają się również przypadki, w których zostałeś usunięty z ich listy znajomych, co nie stanowi problemu, ponieważ nadal powinieneś móc ich szukać. Nadal możesz wysyłać im snapy i wiadomości, o ile pozwalają na to ich ustawienia prywatności. Bycie zablokowanym jest poważniejsze, ponieważ nawet proste wyszukiwanie nie pozwoli ci ich znaleźć.

Aby to zrobić, możesz naciśnij przycisk Szukaj w interfejsie Snapchata i Wpisz imię osoby. Jednak może być niezliczona ilość wyników, ponieważ większość użytkowników ma stosunkowo podobne imiona. W takim przypadku może być konieczne podanie dokładnej nazwy użytkownika, aby zawęzić wyszukiwanie do konkretnego użytkownika. Oczywiście, jeśli nadal pamiętasz jego nazwę użytkownika. Jeśli nie, ta wskazówka metody może być trudna do wykonania.
Teraz, jeśli widzisz je w wynikach i ich nazwa użytkownika znajduje się w sekcji Dodaj znajomych, możesz potwierdzić, że zostałeś usunięty, a nie zablokowany.
Uwaga:
Jeśli zmienili nazwę użytkownika, możesz nie być w stanie ich znaleźć za pomocą wyszukiwania. Jest to jednak mało prawdopodobne, ponieważ użytkownik może zmienić swoją nazwę użytkownika na Snapchacie tylko raz w roku.
Krok 4: Wyślij wiadomość
Innym sposobem na potwierdzenie, czy ktoś zablokował Cię na Snapchacie, jest próba wysłania do niego wiadomości. Powinieneś móc zobaczyć jego nazwę Snapchata lub nazwę użytkownika na swoich kontaktach Snapchata i wysłać wiadomość. Jeśli Twoja wiadomość prywatna przejdzie, zobaczysz wskaźnik „Dostarczono” tuż pod Twoją wiadomością. W przeciwnym wypadku nie zobaczysz jej.

Krok 5: Użyj innego konta, aby ich wyszukać na Snapchacie
Jeśli uważasz, że usunęli lub dezaktywowali tylko swoje konto Snapchat, możesz to potwierdzić, wykonując kolejne wyszukiwanie przy użyciu innego konta. Możesz to zrobić na dwa sposoby. Możesz zapytaj przyjaciela lub członka rodziny aby przeprowadzić wyszukiwanie/pożyczyć ich konto lub możesz załóż nowe konto Snapchat i użyj go do wyszukiwania.
Jeśli wybierzesz pierwszą opcję, możesz poprosić zaufanego przyjaciela lub rodzinę o wyszukanie nazwy użytkownika dla Ciebie. Jest to dość proste i łatwe, ponieważ nie musisz zakładać nowego konta i się tym przejmować. Ale robiąc to, musisz upewnić się, że osoba, którą prosisz o zrobienie tego dla ciebie, nie jest znajomym na Snapchacie użytkownika, który potencjalnie cię zablokował. Dzięki temu możemy uniknąć komplikacji, takich jak powiedzenie osobie, której szukasz, jej Snapchata lub czegoś innego.
Jeśli nie ma dostępnego użytkownika Snapchata, którego możesz zapytać, możesz po prostu użyj nowego konta Snapchat i powtórz drugą wskazówkę. Jeśli udało Ci się znaleźć nazwę użytkownika na nowym koncie, ale nie na głównym, możesz tam potwierdzić, że zostałeś zablokowany na Snapchacie. Jeśli nadal nie możesz ich znaleźć, mogli usunąć swoje konto Snapchat.
Co powinienem zrobić, jeśli ktoś zablokował mnie na Snapchacie?
Zależy to od relacji z osobą, która zablokowała Cię na Snapchacie. Ale ogólnie rzecz biorąc, powinieneś zachować spokój i opanowanie, akceptując fakt, że ten użytkownik zdecydował się zablokować Cię z jakiegoś powodu. Musisz szanuj to.
W związku z tym musisz pomyśleć o powodzie, dla którego to zrobili. Jeśli jesteś blisko nich, jak rodzina, kochanek lub przyjaciel, możesz daj im przestrzeń or skontaktuj się z nimi za pomocą innych środków zapytać ich bezpośrednio. Jednak jeśli są po prostu przypadkowymi obserwatorami, po prostu pozwól im być. Nie przejmuj się tym, bo to tylko zepsuje ci humor.
Najważniejsze, nie pozwól, aby emocje tobą rządziły po odkryciu, że ktoś cię zablokował. Z perspektywy czasu może to być lepsze dla was obojga.
Wniosek
Oto cztery wskazówki, których możesz przestrzegać, aby dowiedzieć się, czy ktoś zablokował Cię na Snapchacie. To takie proste. Pamiętaj tylko, że niewidoczność ich na liście znajomych lub gdziekolwiek indziej nie oznacza automatycznie, że Cię zablokowali. Mogli po prostu dezaktywować lub usunąć swoje konto. Jeśli naprawdę chcesz mieć pewność i często widzisz użytkownika osobiście, możesz zapytać go bezpośrednio, czy Cię zablokował, aby uzyskać bardziej pewne potwierdzenie.
FAQ
Możesz zablokować kogoś na Snapchacie, przechodząc do konwersacji z tą osobą i stukając Menu. Tam wybierz Zarządzaj przyjaźnią i naciśnij opcję Blokuj. To takie proste.
Jeśli nie chcesz blokować kogoś na Snapchacie, możesz wyciszyć go, przechodząc do jego profilu. Tam naciśnij Menu i przejdź do Ustawień czatu i powiadomień. Poszukaj Ustawień powiadomień, naciśnij Wycisz czaty i sfinalizuj działanie.
Blokowanie nie jest jedyną rzeczą, która może usunąć użytkownika z listy znajomych na Snapchacie. Usunięcie ze znajomych również może to zrobić. Możesz sprawdzić, czy ktoś usunął Cię ze znajomych na Snapchacie, przechodząc do swojego profilu, a następnie Moi znajomi. Tam użyj paska wyszukiwania i wpisz nazwę użytkownika, co do którego podejrzewasz, że już Cię usunął ze znajomych. Jeśli się tam pojawi, nadal jesteście jego znajomymi na Snapchacie. W przeciwnym razie mogli Cię usunąć ze znajomych lub, co gorsza, zablokować.