Jak zablokować kogoś na TikToku (oficjalna metoda)
Ostatnia aktualizacja 4 grudnia 2024 r przez Jana PawłaTikTok jest jedną z najpopularniejszych platform mediów społecznościowych. Cóż, głównie dlatego, że oferuje interesujące i zabawne klipy, które przyciągają użytkowników do pozostania i przewijania. Oprócz aspektu oglądania wspomnianej platformy, TikTok pozwala również użytkownikom na interakcję ze sobą poprzez komentarze, obserwowanie, polubienia i bezpośrednie wiadomości (DM).
I tak jak w przypadku każdej innej aplikacji mediów społecznościowych, nie można unikać toksycznych użytkowników którzy mogą Cię nękać, wysyłając Ci niechciane wiadomości lub komentując niegrzeczne rzeczy na Twój temat i Twoje posty. Poza tym mogą być TikTokerzy, których nie lubisz z jakiegoś powodu. Możesz zapytać: jak zablokować kogoś na TikToku?
Czy można zablokować kogoś na TikToku?
Na szczęście, TikTok ma opcję blokowania innych użytkowników. Tak, możesz! Jeśli znajdziesz się w podobnej sytuacji, jak wspomniano powyżej, możesz rozważyć taką opcję dla swojego spokoju ducha. Jeśli nie wiesz, jak to zrobić, przygotowaliśmy pełny przewodnik, jak zablokować kogoś na TikToku za pomocą aplikacji lub wersji internetowej. Dołączyliśmy również sposób, aby blokuj wielu użytkowników jednocześnie.

Część 1: Jak zablokować kogoś na TikToku za pomocą aplikacji
Ta metoda pozwoli Ci tylko zablokuj jednego użytkownika na raz i możesz to zrobić bezpośrednio w aplikacji. Po zablokowaniu użytkownika nie będzie on już mógł w żaden sposób wchodzić z Tobą w interakcję na TikToku. Są oni praktycznie niewidoczni dla Ciebie, dopóki nie odblokujesz ich ręcznie. Oto, jak to zrobić:
1. Uruchom aplikację TikTok i go do paska wyszukiwania. Tam, Wpisz nazwę użytkownika docelowego, a powinieneś ją znaleźć w wynikach.

2. Tam, dotknij na użytkownika docelowego, aby otworzył stronę swojego profilu. Dobranie (Hit) opcja 3-kropka/Udostępnij w prawym górnym rogu. Niektóre opcje pojawią się na ekranie.

3. Kliknij opcję Blokuj, a pojawi się okno pop-up potwierdzające Twoją akcję. Po prostu hit Zablokuj ponownie, aby ostatecznie zablokować użytkownika.
Jeśli zablokowałeś niewłaściwego użytkownika, możesz go odblokować, wykonując te same kroki. Powinna pojawić się opcja Odblokuj.
Część 2: Jak zablokować kogoś na TikToku w sieci
Podobnie jak inne platformy mediów społecznościowych, TikTok ma wersję internetową, która można uzyskać dostęp za pomocą dowolnej przeglądarki internetowej na telefonie lub komputerze. Jeśli korzystasz z TikToka w przeglądarce lub obecnie nie masz telefonu, oto kroki, które należy wykonać. Mogą się one jednak nie różnić zbytnio od procedury opisanej powyżej, ponieważ opcje są dość podobne.
1. Otwórz TikTok.com w przeglądarce internetowej swojego urządzenia. I hit kliknij przycisk Zaloguj i wprowadź dane swojego konta TikTok.

2. Tam, kliknij na pasku wyszukiwania i wpisz nazwę użytkownika, którego chcesz zablokować. Jeśli jest to obserwujący, możesz przejść do swojego profilu i znaleźć go w sekcji Obserwujący. Otwarte ich profil.

3. Następnie, hit opcja 3-kropkowa, aby wyświetlić więcej opcji. Następnie, wybierać opcja Blokuj. Na ekranie powinien pojawić się monit z prośbą o pozwolenie. Po prostu kliknij przycisk Blokuj, aby sfinalizować.
Część 3: Jak masowo blokować kogoś na TikTonie
Poprzednie metody mogą blokować tylko jednego użytkownika na raz. Są przydatne, jeśli chcesz zablokować tylko konkretnego użytkownika. Jeśli jesteś nękany niegrzecznymi komentarzami na Twoich postach TikTok. Na szczęście TikTok umieścił funkcja przeznaczona do zarządzania komentarzami, którego można użyć do blokowania wielu użytkowników TikTok. Oto jak to zrobić:
1. Otwórz swoje konto TikTok i go do filmu, w którym komentowali użytkownicy docelowi. Tam, naciśnij i przytrzymaj na jednego użytkownika w komentarzach, aby zobaczyć więcej opcji. Następnie, wybierać Zarządzaj wieloma komentarzami.

2. Następnie początek wybierając użytkowników, których chcesz zablokować. Jednak możesz wybrać tylko 100 użytkowników na raz. Po tym po prostu hit Więcej > Blokuj konta.

Jeśli chcesz sprawdzić i odblokować niektórych użytkowników, których zablokowałeś przez pomyłkę, możesz przejść do Ustawień i Prywatności. Tam po prostu stuknij Zablokuj konta w Prywatności i rozpocznij odblokowywanie.
Co się dzieje, gdy zablokujesz kogoś na TikToku?
Zablokowanie kogoś na TikToku ma wiele różnych implikacji. Jeśli to zrobisz, zablokowany użytkownik TikTok nie będzie już mógł uzyskać dostępu do Twojego profilu TikTokW rzeczywistości oni nie można wchodzić w interakcje/udostępniać z czymkolwiek na TikToku, co jest z Tobą powiązane, na przykład zdjęciami, filmami i historiami, które opublikowałeś. Poza tym nie będą mogli komentować ani reagować na Twoje posty, wysyłać wiadomości prywatnych ani wyszukiwać Twojego profilu TikTok za pomocą swojego konta.
Ponadto automatyczne blokowanie użytkownika usuwa Cię z listy obserwowanych/obserwującychTo samo dotyczy Twoich. Oni również nie dowiedzą się, że ich zablokowałeś, chyba że spróbują wyszukać Twój profil i go nie zobaczą.
Dlaczego nie mogę zablokować kogoś na TikToku?
Jeśli nie możesz zablokować kogoś na TikToku, prawdopodobnie blokujesz wiele kont i osiągnąłeś limit. Jak możesz wiedzieć, można zablokować tylko 100 użytkowników na raz jeśli używasz opcji zarządzania wieloma komentarzami. Ponadto, możesz nie być w stanie zablokować kogoś, ponieważ opcja 3-kropek jest niedostępna. W takim przypadku, możesz zamiast tego dotknąć opcji udostępniania, ponieważ zwykle ma ona również funkcję blokowania.
Jak odblokować kogoś na TikToku
Jeśli niesłusznie zablokowałeś kogoś na TikToku lub chcesz go odblokować, oto jak to zrobić:
1. Z Twojego profilu TikTok, hit opcja menu (3 linie/kropki) w prawym górnym rogu interfejsu. Następnie, wybierać Ustawienia i prywatność.

2. później go do Ustawień prywatności i otwórz Zablokowane konta. Tam, szukać konto, które chcesz odblokować. Wybierz je i naciśnij przycisk Odblokuj.
Wniosek
Jak widać, zablokowanie kogoś na TikToku jest dość proste. Możesz to zrobić w aplikacji lub wersji internetowej platformy. Możesz nawet zablokować wielu użytkowników na raz, jeśli stali się utrapieniem w sekcji komentarzy. Wystarczy zastosować się do powyższych metod i sprawdzić, która z nich sprawdzi się w Twojej sytuacji.
Ludzie również pytają:
Nie. Po zablokowaniu użytkownik automatycznie zostanie ukryty na Twoim koncie TikTok. Możliwe jest jednak również, że po prostu dezaktywował swoje konto. Aby potwierdzić użytkowników, którzy Cię zablokowali, musisz użyć TikTok bez logowania się na rzekomo zablokowane konto lub użyć innego konta, aby wyszukać ich profil. Jeśli pojawi się tam, istnieje duże prawdopodobieństwo, że zostałeś zablokowany.